top of page

Maadoittuva maahevonen

Kiinalaiselle lääketieteelle tyypillinen vuodenaika-ajattelu asettaa maaelementin myöhäiskesään, kesän ja syksyn väliin. On myös toinen tapa tarkastella tätä elementtiä; maaelementti on keskiössä, sen tehtävänä on tasapainottaa muita elementtityyppejä ja pyrkiä harmoniaan ympärillä olevan kanssa.

Maanhevonen on rento ja "hyvä ystävä". Maahevonen nauttii seurasta ja suhteista. Maahevosen suurin motivaatio on mukavuus ja helppous. Se välttää tarpeettomia liikkeitä, ellei se vie häntä lähemmäs ruokaa. Mutta koska maahevonen on miellyttävä kaveri, se yleensä piristyy alkuperäisen vastahakoisuuden jälkeen ja nauttii retkistään. Älä kutsu maahevosta laiskaksi, sillä on vaikuttava kestävyys, kunhan moottori saadaan käyntiin.

Steady as a rock

Maahevosen kouluttaminen vaatii paljon kärsivällisyyttä. Maahevonen ei ole nopea ajattelija ja sen kouluttaminen voi kestää kauemmin kuin muiden hevosten. Maahevonen pärjää parhaiten lyhyillä, selkeillä oppitunneilla, jotka esitetään helposti hallittavissa olevina kappaleina. Kun maahevonen voi hyvin, rakenna sen itseluottamusta ​​runsaalla kehulla ja tunnustuksella. Kun maahevonen on oppinut jotain, muistaa sen myös ikuisesti. Älä sekoita hitautta älykkyyden puutteeseen, sillä maahevonen voi olla varsin taitava. Painostamalla maahevosta vauhtiin liian nopeasti, käsissäsi on kohta vastustelua, ja lopulta valtavan itsepäinen maahevonen. Opi siis kunnioittamaan maahevosen hitaampaa tahtia, niin saat työkumppanin, joka antaa sinulle lukuisia uskollisia vuosia.Maahevosen koti on laitumella

Kun otat satulan maahevosen selästä, se on valmis palaamaan suosikkiammattiinsa: vapaalle. Eniten maahevonen rakastaa lepäämistä vehreällä laitumella. Maahevonen on tämän vuoksi usein "helposti pidettävä", koska säännöllinen harjoittelu ja vähätärkkelyksinen ruokavalio riittävät pitämään sen vireänä. Maahevonen hän on altis kaikenlaisille ruoansulatushäiriöille, kuten koliikille ja ripulille.


Rutiinit rutiinit...

Säännöllinen rutiini ja lempeä ymmärrys ovat avaimia onnelliseen maahevoseen. Rutiini antaa sille lohdullisen turvallisuuden ja osaamisen tunteen. Maahevonen arvostaa mahdollisuutta toimittaa tuttuja juttuja ilman, että hänen tarvitsee ajatella jaloillaan. Jos aiot muuttaa maahevosen rutiinia, olipa kyseessä pieni muutos (uusi naapuri laitumella) tai suuri muutos (tallin vaihtaminen), anna maahevoselle paljon tukea ja aikaa sopeutua. Ole ystävällinen ja ymmärtäväinen, maahevonen vastaa kiitollisuudella.


Tunnista maahevosen heikot kohdat

Fyysisellä tasolla maahevoset ovat alttiita useille terveysolosuhteille. Maahevosen heikkojen linkkien tietäminen voi auttaa sinua toimimaan ripeästi, jos niitä tulee esiin. Näihin kuuluvat aiemmin mainittu ruoansulatus, takapolven ongelmat, kasvaimet, mukaan lukien sarkoidit, turvotus, heikko selkä (usein painonnousun vuoksi) ja liiallinen kaasuneritys.


Lähteet:

Asanahelsinki

Equine Wellness Magazine/Susan Tenney 2014


bottom of page